Home

A Cívis Ház Zrt.

 

A Cívis Ház Zrt. 1994 óta Debrecen város önkormányzati tulajdonú ingatlanjainak gazdálkodásával foglalkozik és e tevékenysége révén aktívan részt vesz Debrecen Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztési feladatainak megvalósításában is.

Feladata:

  • részben kezeli az önkormányzati tulajdonban lévő mintegy 3500 db-os lakásállományt és a hozzá tartozó ingatlanokat, részben pedig hasznosítja a saját tulajdonában lévő 500 db nem lakás célú helyiséget, amelynek jelentős részét frekventált környezetben lévő üzletek, illetve irodák képezik.
  • a fő profil (a bérbeadás) mellett igen nagy szerepe van az ingatlanhasznosítási tevékenységnek, amely elsősorban a belváros jobb kihasználtságát és megújítását szolgálja.
  • A tulajdonos DMJV részéről elvárás a város gazdaságfejlesztési stratégiájába illeszkedő KKV-k segítése infrastrukturális és szolgáltatási tevékenységekkel.

 

A Cívis Ház Zrt. tevékenységei

A Cívis Ház Zrt. fontos szerepet tölt be Debrecen város életében. A saját tulajdonú valamint a vagyonkezelésében lévő önkormányzati tulajdonú lakás- és helyiségállomány bérbeadása, üzemeltetése, kezelése mellett 2001. évtől városrehabiltációs, városfejlesztési és egyéb ingatlanhasznosítási tevékenységet is folytat DMJV Önkormányzatával együttműködve.

A Cívis Ház Zrt. tevékenységében az ingatlanfejlesztéshez kapcsolódó gazdaságfejlesztésnek is komoly szerepe van, melynek kiváló példája a Cívis Inkubátorház. Egy olyan inkubátorházat valósítottunk meg, ahol az irodaház nyújtotta szolgáltatásokat nagyrészt magunk, míg a gazdaságfejlesztéssel, vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központtal együttműködve biztosítjuk. Mindez szerves összhangban van Debrecen Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztési stratégiájával.

Társaságunk város-rehabilitációs és ingatlanhasznosítási tevékenységei elsősorban az alábbiakra terjednek ki:

  •  a cégnek jelentős belvárosi építési ingatlan állománya van, amelyeket részben értékesítésre szán, részben komoly városfejlesztést célzó beruházói tevékenységet végez a lakásoktól a parkolóházig,
  • az elhanyagolt épületek felújítását vagy bontás utáni további hasznosítását végzi a belváros rekonstrukciója érdekében,
  • helyreállítja a belvárosi műemléki épületek külső homlokzatait.